Top

Bewust geen webwinkelkeurmerk

Geen keurmerk in onze webwinkel?

Soms krijgen wij vragen van consumenten waarom wij als webwinkel geen keurmerk voeren.

Webwinkelkeurmerken schieten als paddestoelen uit de grond. Dat is geen wonder, want het is een superverdienmodel.
Heel veel van deze keurmerken bieden - zowel aan de klant als aan de ondernemer - geen meerwaarde. Integendeel....deze keurmerken zijn alleen maar bedoeld om geld uit de portemonnee van de ondernemer te ontfutselen via een substantieel maandelijks bedrag - en dus indirect daardoor geld van de klant te ontfutselen. Want die kosten moeten doorberekend worden.

Berdino heeft er daarom voor gekozen geen keurmerk te "kopen" en protesteert zo tegen de wildgroei van willekeurige keurmerken, die niets anders doen dan wat de klant ook kan doen en daar nog eens héél veel geld voor vragen. Dat moet allemaal worden doorberekend.
De klant dient namelijk te letten op KvK-gegevens, BTW-gegevens, een veilige betaling, contactmogelijkheid, retourbeleid en klantenservice. Wij vertrouwen erop dat onze klanten dat best zelf kunnen.

Het ontbreken van zo'n keurmerk bij Berdino staat helemaal los van de betrouwbaarheid van onze webwinkel, van onze producten, van ons retourbeleid, van onze wettellijke verplichtingen, van onze betaalsystemen, onze bereikbaarheid en van onze service.
Dat alles is namelijk ruimschoots in orde!

berdino leren reistassenWij voldoen minimaal aan alle voorwaarden die binnen de Wet aan een webshop gesteld worden.
Telefonisch zijn wij niet bereikbaar, maar wél 24/7 per mail. Dat komt omdat wij ervoor gekozen hebben zo efficient mogelijk te werken. Dat bespaart ook weer kosten voor u.

Het doel van een keurmerk zou móeten zijn de controle en de veiligheid voor de consument te waarborgen. Dat doen keurmerken over het algemeen in het geheel niet. Wél brengen zij flinke fakturen in rekening.

Als protest tegen deze ongebreidelde wildgroei heeft de Stichting Webwinkelkeur de website GeenKeurmerk.nl ogericht. Deze website is speciaal bedoeld voor winkeliers die geen keurmerk willen hanteren en dit ook nadrukkelijk aan hun bezoekers willen laten weten.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

@